3 TRIK TENGOK ANAK RAJIN BUAT KERJA SEKOLAH

Anda ibu prihatin ???

Stres tgok anak asyik main sahaja ??? Tak buat kerja sekolah.

Nak lihat anak ibu-ibu rajin buat kerja sekolah gila-gila ???

Mari sini kami suapkan ibu-ibu beberapa trik magis untuk buat anak-anak gila siapkan kerja sekolah.

Kalau ibu-ibu dah ready baca dibawah.

1# Cipta suasana belajar dirumah. Bila dirumah ibu-ibu ambik peranan jadi contoh pada anak-anak. Kalua anak-anak lihat mak ayah pun tak berdisiplin lihat tv dan main game sahaja. Bagaimana mereka tergalak untuk belajar. Maka..firstly..wujudkn suasana dengan aktiviti berfaedah dan menyeronokan untuk anak-anak belajar dirumah.

2# PNA. (Praise and Appreciate). Ape tu???🤔🤔. Puji dan penghargaan. Anak-anak suka dan gemarkan pujian dan penghargaan. “Bagus abg buat kerja sekolah. Nanti ibu belikan gula2 yeee…”

3# Lepas tekanan. Ibu-ibu perlu buang jauh-jauh dan elakkan anak ibu-ibu alami stress sebab belajar. Elok bawa mereka jalan-jalan, makan-makan, siar-siar dan melancong supaya kesan stres itu tak pengaruhi mereka jadi malas untuk buat kerja sekolah terutamanya.

Insyaallah. Selamat beramal.

Sekian.

Leave a Reply

NAK 10 TIPS PERCUMA TINGKATKAN PRESTASI OTAK ANAK SECARA TRADISIONAL

SALAM CERIA KAK.

ISI MAKLUMAT AKAK UNTUK MENDAPATKAN TIPS PERCUMA DARI KAMI.

 

TERIMA KASIH